Posts Tagged ‘kerisik’

Pembuatan Kerisik

Posted: 29 January, 2014 in Uncategorized
Tags: , , , ,

Pembuatan Kerisik

Menggoreng dan mengisar.

Advertisements

Pada masa dahulu, kami mengalami kekurangan bahan mentah i.e kelapa. Sekarang bekalan kelapa pulih dengan pembekal baru yang reliable. Kami boleh menerima pesanan santan, kerisik, minyak kelapa dara dan jeli kelapa. Terima kasih.

Minggu terakhir Ramadhan..

Posted: 23 August, 2011 in Uncategorized
Tags: , ,

alhamdulillah, mesin pengisar kerisik dah siap dibaiki dan mesin penggoreng kerisik yang baru (macam simen mixer)..dah pun sampai. Jadi kami rushing nak siapkan kerisik untuk customer yang order sebelum puasa lagi. Kebanyakannya kedai-kedai di kuching (3 buah). Pada masa sama kilang nak 15kg kerisik sehari.

Ini membuat kami sibuk semacam. Sekarang dah lega sikit. Ada yang dah dihantar. Kelapa pula tengah buat stok banyak-banyak.

Apa-apa pun Selamat Hari Raya…

#tak tahu bila nak shopping ni..